De wintertuin

De wintertuin is voor voorzien van nieuw meubilair. De tafels zijn voor wieltjes en de bladen kunnen eenvoudig worden gekanteld als deze niet nodig zijn. De nieuwe stoelen zijn stapelbaar en hiervoor zijn ook een drietal trollies beschikbaar om de stoelen weg te kunnen rijden. Om de omgeving een warmer gevoel te geven is een eyecatcher geplaatst in de vorm van een uitgiftepunt met een grote parasol. Om de ruimte af te scheiden van de biljard vereniging, is een verrijdbare kastenwand geplaatst. Om de omgeving intiemer te maken zijn plafondpanelen aangebracht. Zowel de plafondpanelen als de kastenwand bestaat voor een belangrijk deel uit akoestische absorberend materiaal. Op deze wordt eventuele geluidsoverlast voor de bewoners beperkt.

De ruimte is algemeen toegankelijk en moet ruimtebieden om gezellig te kunnen zitten. Bijvoorbeeld als bewoners met elkaar een spelletje willen doen en dit niet mogelijk is in de Buurtkamer of als bewoners veel visite hebben en dit niet in hun (kleine) kamer past. Om deze functie te ondersteunen is een koffieautomaat geplaatst, waar voor één euro een lekkere bak koffie of chocolademelk kan worden afgenomen.

De koelruimte

In februari 2024 is een start gemaakt met het bouwen van de koelruimte en in mei 2024 is de ruimte operationeel in gebruik genomen. We hebben de mogelijkheid om zaken die volgens de HACCP onder voedsel vallen koel en in een aparte omgeving te bewaren.

Werkruimte kok

In juni 2024 is gestart met het omtoveren van de bestaande koelruimte naar een werkruimte voor de kok.